Претендентът за световната титла в тежка категория при професионалистите по бокс Александър Поветкин проведе открита тренировка преди битката с Антъни Джошуа. Той коментира пред журналистите, че ще направи всичко възможно да победи шампиона Антъни Джошуа.

Може да проследите двубоя в съботната вечер от 22:00 в ефира на DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA.

"Тренираме и отработваме тактически действия. Опитваме се да копираме действията на Джошуа, как ще ме атакува, дали директно или от дистанция, отработени са нещата. Когато загубих от Кличко, причината беше, че той тогава беше по-силен от мен. Тогава бях физически по-слаб. Тактически не знаех какво правя. Имах желание да го приближа и ударя, но трябваше да зная как да го направя, а тогава аз не знаех как да го сторя”, коментира Поветкин.

„Британската публика харесва красивия бокс, което ми харесва. Разбира се, те подкрепят своите боксьори, но главното е, че обичат красивия и интересен бокс. За загуба от Джошуа изобщо не говоря и не мисля, говоря само за победа, излизам на ринга, за да побеждавам и ще направя всичко възможно да спечеля срещата”, добави руснакът.