Бащата на Хюи Фюри Питър, който е и негов треньор, вярва, че неговият син е способен не само да победи Кубрат Пулев, а и да стане обединен световен шампион в тежка категория.

До момента 24-годишният Фюри има 21 победи (11 с нокаут) и само 1 загуба на професионалния ринг. Тази загуба пък дойде в мач за световната титла срещу Джоузеф Паркър през септември 2017. Поражението дойде след спорно съдийско решение, а Питър е уверен, че най-доброто тепърва предстои.

"Вярвам, че Хюи може да обедини титлите. Той е изключителен талант и става все по-добър с времето. Вече е невероятно опитен на 24 години. Антъни Джошуа стана професионалист на 24, а Хюи вече имаше мач за световна титла. Той принадлежи към световната сцена."

"Хюи стана професионалист на 18 и вече е 21-1 със спорната загуба за световната титла. Това си е само по себе си заявка. Той е невероятно млад и вярва, че ще обедини титлите, когато получи шанса."

"Той не е заядливец. Не говори глупости. Няма и една лоша частица в себе си. Всичко това с мразенето на другите бойци е глупост. Той уважавама всяко човешко същество. Горд съм как се отнася."

"Мисля, че ако Хюи премине през Пулев, мачът с Джошуа може да се случи следващата година. Не очаквам Ей Джей да се откаже от титлата на IBF или да бяга от когото и да било."


Сблъсъкът между Пулев и Фюри е на 27-и октомври в "Арена Армеец" в София.

Всичко за боксовата галавечер и зрелищния сблъсък може да откриете в специалната секция на Gong.bg.

Екипът на спортния сайт ще проследи всички актуални новини за събитието, настроения и реплики между боксьорите, официални изказвания и пресконференции.

Не пропускайте да се включите в играта на Gong.bg и да спечелите билети за сблъсъка между Кубрат Пулев и Хюи Фюри.

Боксовата галавечер на 27 октомври ще включва седем двубоя и у нас ще се предава пряко по DIEMA XTRA и PLAY DIEMA XTRA.

Gong.bg подарява билети за грандиозния двубой Пулев-Фюри на 27 октомври