Сребърната медалистка от европейското първенство по борба Мими Христова, както и треньорът Петър Касабов дадоха мнението си за провелата се в Русия надпревара.

"Беше трудно, но се радвам, че се сборих на този финал. Първата среща започна с травма в рамото, цялото европейско първенство премина в травми, пет секунди не ми стигнаха", коментира Христова.

"Преди срещата се притеснявах да не стане по-лошо, борих се за златния медал, след мача съжалявах, че не се получи. Треньорът не искаше да се боря, пусна ме на финал, позволи ми и му благодаря", добави тя.

"Надявах се, че на полуфинала, ще може да се събере, тя не можеше да си вдигне ръката, изкара на инат и на желание, да се докаже. Голям боец", коментира треньорът Касабов.

"Тя беше разочарована от загубата, но пък ние бяхме щастливи, защото тя успя да се събере, тя показа максимума, повече отколкото тялото й позволяваше в момента", добави той.

"Всеки един от тези три медала са ми запомнящи се, Дудова затвърди медала си, след като беше европейска шампионка миналата година. За Тайбе съм горд, време беше да стане шампионка, бях й обещал, че ще я направя първа, дава ми самочувствие и съм горд с нея", каза още наставникът на шампионките.

"Всеки треньор си е сам за себе си, явно съм намерил начин състезателките да ми повярват, а и те да си повярват", добави още той.