23-годишният шампион на Великобритания в тежка категория Хюи Фюри (21 победи, 11 с нокаут) сложи подписа си под договор, който го превърна официално в следващия съперник на Кубрат Пулев (25 победи, 13 с нокаут). Това съобщи Кобрата чрез профила си във Фейсбук.

Вече може да потвърдим на 100%, че датата на двубоя е 27 октомври, а мястото - "Арена Армеец" в София. 

Залогът на срещата е огромен. Който спечели мача ще придобие статут на официален претендент за световната титла и ще получи право да се качи на ринга срещу настоящия шампион на планетата Антъни Джошуа.

Хюи Фюри е братовчед на бившия световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри, който успя да детронира Владимир Кличко в дуел, който се състоя на 29 ноември 2015 г. в Германия.

Кубрат Пулев отново ще зарадва любителите на бойните спортове у нас в "Арена Армец". 

На 3 декември 2016-та Кубрат нокаутира нигериеца Самюел Питър за вакантната титла на интерконтинентален шампион на Световната боксова асоциация. На 28 април 2017-та по-големият от двамата братя Пулеви защити пояса си отново с нокаут, този път срещу американеца Кевин Джонсън. 

Пулев се качва отново на ринга в София за трети път в последните почти две години, като залогът е ясен - атакува 26-ти успех в професионалния бокс и за трети път позицията на претендент за най-престижното звание - световен шампион в тежка категория.

През 2014-та той се изправи срещу Владимир Кличко в Хамбург, през есента на 2017-та трябваше да го направи и срещу Антъни Джошуа в Кардиф, но тогава контузия го спря от участие.