Както можеше да се очаква, боксовият мач между Кубрат Пулев (25 победи, 13 нокаута, 1 загуба) и Джарел Милър за определяне на задължителния претендент на Международната боксова федерация (IBF) за световната титла пропадна. Това обяви промоутърът на американеца – Дмитри Салита.

Основният аргумент на непобедения Милър (21 победи, 18 нокаута, 0 загуби) бе желанието на българина двубоят да се проведе в София. 29-годишният боксьор настояваше да се бие в САЩ.

„Опитахме да накараме двубоят да се състои в Щатите или най-малкото да е на неутрална територия. Просто не успяхме да сключим такава договорка”, коментира Салита.

„Джарел демонстрира в последните си няколко мача, че е има желание да се изправи срещу най-добрите. Искахме да направим крачка напред. Това винаги е била нашата цел. Ще проучим другите си опции, но считам, че много скоро ще обявим значим двубой”, допълни агентът на Милър.

Така като най-вероятен кандидат за двубой срещу Пулев е британецът Хюи Фюри (21 победи, 11 нокаута, 1 загуба). Очаква се в най-скоро време от IBF да му пратят официална покана за елиминационния мач. Победителят от него ще се изправи в сблъсък с шампиона Антъни Джошуа, който също така държи световните титли на Световната боксова асоциация, Световната боксова организация и Международната боксова организация.

23-годишният Фюри е братовчед на бившия световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри.

Още по темата: 

Голямото бебе иска Кобрата, но не и в София

Пулев: Милър е мощен, но това не е сумо

Фюри е следващият вариант за съперник на Кубрат