Спортната комисия към щата Невада в САЩ продължи наказанията за членовете на екипа на Хабиб Нурмагомедов - Зубайр Тухугов и Абубакар Нурмагомедов, които нямат право да се бият до окончателното произнасяне по случая. Двамата са със спрени права.

Двамата участваха в масовото меле след битката между Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов на UFC 229 на 7 октомври. Тогава руснакът спечели на ринга, а след това прескочи въжетата и даде началото на меле с участието на хора от щаба на съперника си и зрители от публиката.

Същата санкция е наложена на Дилън Денис – треньорът на Макгрегър. Наказанията важат до края на разследването.

Спортната комисия към щата Невада в САЩ предстои да заседава на 10 декември, когато трябва да се произнесе окончателно относно наказанията, които ще бъдат наложени.

Още след мача Нурмагомедов и Макгрегър получиха забрана за участие в мачове до 10 декември.

Тухугов също е боец от боевете на UFC. Негов мач срещу Артьом Лобов, който трябваше да се проведе на 27 октомври, беше отменен. Абубакар Нурмагомедов е братовчед на Хабиб Нурмагомедов и участва в битки под егидата на Професионалната бойцова лига.

Както е известно, Хабиб Нурмагомедов е шампион на UFC в леката категория и от месец април до момента защитава успешно титлата си. През кариерата си до момента той има 27 мача, в които записа само победи. Заради началото на масовото меле в публиката на срещата с Макгрегър, руският боец може да бъде лишен от титлата си.

Нурмагомедов и Макгрегър може да изхвърчат доживот

Временно отстраниха Макгрегър и Хабиб