По-слаб фенски интерес бе отчетен за мача между британската суперзвезда Антъни Джошуа и Александър Поветкин. Срещата е на 22 септември (събота) и ще бъде за три от световните титли в тежката категория. Въпреки сериозния залог, се оказва, че капацитетът на стадион „Уелбли“, където ще се състои двубоят, все още не е разпродаден

Това стана ясно след изявление по темата на неговия промоутър Еди Хърн. Според опитния бизнесмен затрудненията в продажбите на билети се дължат на факта, че феновете на бокса са станали прекалено нетърпеливи в очакване на обединителен двубой между "Ей Джей" и шампиона на WBC Дионте Уайлдър (40-0, 39 КО).

"Наложи се този път да поработим малко повече. Обикновено, когато става въпрос за двубой с участието на Джошуа, всичко се разпродава за минути. Този път обаче интересът беше по-слаб, отколкото в мачовете с Кличко и Паркър. Хората непрекъснато питат за среща на Джошуа с Уайлдър. Тогава аз обяснявам, че Джошуа трябва задължително да се бие с Поветкин, ако не иска да загуби титлата си. Те ми отговарят, че Антъни ще победи лесно с нокаут и ще дойдат през април да гледат срещата с Уайлдър", заяви Хърн.

"И все пак, ако Поветкин се беше постарал поне малко да създаде някакво напрежение или да направи някаква провокация, тогава билетите щеше отдавна да са продадени", допълни промоутърът.