Кубрат Пулев постигна победа в последния си мач на професионалния ринг, но си навлече много неприятности извън него след това. Напоследък световните медии гърмят постоянно около него и целувката по устата на репортерката Джени Суши след мача, като оставят бокса на заден план. 

Но най-после за българската звезда дойдоха и добри новини от боксово естество. От WBC обявиха ранглистата си за април и в нея Пулев се изкачва нагоре в подреждането, което го прави все по-търсен и вероятен съперник за големите имена в тежка категория. 

В новото издание на таблицата на Световния боксов съвет Кобрата вече е на осмо място, като се изкачва с една позиция, изпреварвайки германеца Агит Кабайел. Малко след него е колумбиецът Оскар Ривас, когото самият роден боксьор си избра за следващ съперник. Колумбиецът е десети. 

Лидер е Дионтей Уайлдър, а втори е Тайсън Фюри, като върхът остава непроменен от битката между двамата през декември миналата година, когато завършиха наравно. Трети е кубинецът Луис Ортис, а след това са Доминик Бризийл и Адам Ковнацки. 

Шести е новозеландецът Джоузеф Паркър, а точно над Кобрата е ветеранът Александър Поветкин. В класацията на Световния боксов съвет не попада световният шампион в другите три версии Антъни Джошуа.