Германският боксьор в тежка категория Мануел Чар пререди най-добрия български боксьор на професионалния ринг Кубрат Пулев в желанието си да се изправи срещу шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа. Това стана, след като Чар (31-4, 17 КО) надделя чрез единодушно съдийско решение над Александър Устинов (34-2, 25 КО) в битка за вакантната "редовна" титла на WBA в тежка категория.

Мануел Чар с титлата на WBA след победа над Устинов

Странното в случая, е, че Световната боксова асоциация (WBA) взе решение двубоят между Чар и Устинов да бъде за титлата само ден преди срещата. Още по-неприятен за Кобрата е фактът, че именно тази титла се очакваше да се разиграе между Фрес Окендо и Кубрат Пулев на галавечер в Чикаго в началото на 2018-та година.

В допълнение към това от WBA наредиха на редовния шампион Мануел Чар да се срещне с Фрес Окендо, като победителят от този двубой ще определи задължителният претендент на „супер“ шампиона на организацията Антъни Джошуа.

Ето и прессъобщението на Световната боксова асоциация по този случай:  "Комитет на шампионатите към WBA даде специално разрешение на боксьорите Александър Устинов от Русия и Мануел Чар от Германия, да оспорят "редовната"вакантна титла. Решението беше взето, предвид искането на екипите на двамата боксьори, заради високата им позиция в ранглистите. Въпреки това, победителят е длъжен незабавно да започне преговори с пуерториканеца Фрес Окендо, който по-рано в съда в Ню Йорк защити правото си да се бие на титлата. Чар и Окендо трябва да се договорят за провеждането на двубой до 22-ри декември, в противен случай срещата ще отиде на търг, а наградният фонд ще бъде разпределен в съотношение 50/50.”