Легендарният боксьор Ленъкс Люис се надява Антъни Джошуа да получи възможността в най-скоро време да стане безспорен световен шампион в тежка категория. Това за последно го е правил именно Люис, който побеждава Ивендър Холифийлд, обединявайки коланите на WBC, WBA и IBF.

В предстоящата галавечер идната събота Джошуа ще защитава коланите си от WBA, IBF и WBO срещу Александър Поветкин, като се очаква над 90 хиляди зрители на митичния стадион „Уембли”.

Зрелището между Антъни Джошуа и Александър Поветкин можете да гледате идната събота (22-и септември) от 21,55 часа по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA BG.

За да се случи това нещо обаче, Джошуа трябва да се изправи срещу Дионтей Уайлдър, който държи колана в WBC. „Бронзовия бомбардировач” вече се договори за бой с Тайсън Фюри, а Люис се надява, че пътищата на двамата рано или късно ще се пресекат в близко бъдеще, сравнявайки неговият с този на Ивендър Холифийлд и Майк Тайсън.

„Помня, когато всеки казваше, че е най-добрият. Холифийлд е най-добрият. Тайсън е най-добрият. Люис е най-добрият. Мен тези думи не ме вдигаха – напротив, амбицираха ме наистина да докажа, че съм най-добрият”, довери Ленъкс Люис пред Sky.

„В листата с големите боксьори има много момчета, които искат да господстват на върха, но заради финансови интереси много мачове пропадат. Има голямо равенство между повечето боксьори в тежка категория, но Антъни, Тайсън и Дионтей изпъкват. Другите имат още много да учат. Време е този мач да се случи и Антъни Джошуа да покаже, че е най-добрият”, продължи Люис.

„Искам да видя двамата на ринга и да се бият. Всички искат да го видят. Знам, че това ще е много равна схватка, тъй като опитът ми го подсказва. Всички обаче сме готови за „рокендрол” – вярвам, че и те са готови”, завърши Ленъкс Люис.

Още по темата:

Няколко любопитни факта за Александър Поветкин

Англия трепери: Путин е зад Поветкин срещу Джошуа

Джошуа: Не мога да си позволя загуба от Поветкин

Щом си толкова секси, гледаш Джошуа отблизо