Според бившия безспорен шампион в тежка категория Ленъкс Люис, опитният руснак Александър Поветкин трябва да се оттегли от света на професионалния бокс.

Миналата седмица 39-годишният Поветкин беше тежко нокаутиран в седмия рунд от световния шампион на WBA, WBO, IBO, IBF Антъни Джошуа (22-0, 21 КО) по време на двубоя им пред над 80 000 зрители на стадион "Уембли" в Лондон.

"Поветкин започна прекалено активно срещата си с Джошуа и в средата на двубоя просто въздухът му свърши. Разбира се, през това време той направи няколко добри атаки, но това не беше достатъчно, защото в крайна сметка Джошуа спокойно си свърши работата Според мен Поветкин трябва да сложи край на кариерата си. Той може да стане велик посланик на спорта", заяви Люис.

Според друг популярен боксьор от близкото минало - руснака Коста Цю, Поветкин е разполагал само с един игрови план за битката, което е недопустимо при професионалистите.

"Този двубой доказа още веднъж, че младостта ще надделее в повечето случаи. Имаше много моменти в срещата, когато Поветкин демонстрираше добро ниво и се справяше перфектно, но той имаше само един план за провеждането на двубоя. Поветкин започна добре, имаше своите добри моменти, но Джошуа успя да се адаптира, а Саша не успя да се прегрупира и да го затрудни по друг начин", заяви Цю.