Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев може да се бие за титлата на Световната боксова асоциация пред претъпкана със сънародници зала. В момента се водят преговори за бой между него и колумбиеца Фрес Окуендо. 

Потвърдено: Кобрата остава задължителен претендент на Джошуа

Ако има такъв сблъсък, той ще се състои в Чикаго отвъд Океана. В този град е най-голямата българска диаспора в чужбина и 17-хилядната зала "All State Arena" със сигурност ще се пръска по шевовете, препълнена с българи, подкрепящи Кобрата. 

Можеше ли Кубрат да излезе срещу Джошуа?

За вариант такъв двубой да се състои призна американският промоутър Боби Фитц. Той призна, че води разговори с агенцията на Пулев "Зауерланд", а мачът трябва да е във време, в което българинът ще е готов да се бие. В момента той се възстановява от скъсване на гръден мускул, който му попречи да се изправи срещу Антъни Джошуа. 

"Нашата цел е двубоят да е за титлата на Световната боксова асоциация, като в момента изчакваме благословията на самата организация. Пратил съм хора в Колумбия да говорят с тях. Мачът може да се състои в началото на 2018 г.", заяви Фитц пред "България днес".

"Все още има няколко детайла за споразумяване, работим върху тях. Кубрат трябва да има достатъчно време да се възстанови, за да покаже най-доброто от себе си. Имахме позитивен разговор с промоутърите му, всички в САЩ ще са доволни да се срещнат с Пулев. Българската общност там също го чака с нетърпение", добави Фитц.