Кубрат Пулев е започнал подготовка в Лас Вегас с нов треньор, който ще работи успоредно с досегашния наставник на българина Ули Вегнер.

Името на специалиста е Ибн Касън. Той е брат на бившия световен шампион в тежка категория Хасим Рахман.

"Кубрат ще се съсредоточи върху тренировките, коментира Ивайло Гоцев пред "България Днес". "Когато е готов и сме сигурни, че е надградил, ще направим следващия мач. Той ще бъде в САЩ."

Както е известно, официалният претендент за световната титла на IBF бе наказан с глоба от 2500 долара и лишаване от състезателни права за шест месеца заради това, че целуна американската репортерка Дженифър Равало по време на интервю след победата му над Богдан Дину. Освен това Кобрата е задължен да премине два курса срещу сексуално насилие и след това да се яви на отчет пред същата комисия.

Окончателното бъдеще на Пулев ще стане ясно на 22 юли. Ако той изпълни всички педписания, санкцията му може да бъде намалена.

"Всичко беше предопределено, коментира мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев, който беше и преводач на Кобрата по време на изслушването. - Предварително беше взето решение. Приемаме наказанието без протести. Най-хубавото нещо е, че вече всичко е зад гърба ни. Създадоха се излишни драми. Истината излезе, но само донякъде."