Българският боксьор Кубрат Пулев отново не скри любовта си към България и положителното си отношение към родината. Не веднъж Кобрата е демонстрирал своя патриотизъм, не само на интервюта, но дори и на самия ринг.

Пулев призова българите да не се срамуват, а да работят за своята страна, за да бъде тя едно прекрасно място за живеене.

Боксьорът говори в ефира на Дарик радио в „Спортно шоу Гонг”.

В момента Кубрат Пулев води подготовка в Берлин за предстоящия мач срещу Хюи Фюри. Двубоят е на 27 октомври в Арена Армеец.

„Патриот съм, при мен няма фалш и измама, това, което чувствам, това е при мен. Опитвам се да дам допълнително самочувствие на българите. Болна тема ми е това. Спорил съм с часове с приятели за България. Болно ми е. Смятам, че самочувствието на българина се завръща, това ще бъде нашата броня и ще се справим с проблемите. Ние сме част от света, границите вече са по друг начин, страната ни се развива. След 10 години ще се превърнем в едно райско място”, сподели Пулев.

„Няма какво да объркаме повече. Ние сме на едно от най-хубавите места на планетата, като атмосферни условия. Предстои хубаво бъдеще. Българинът става все по-умен. Било ме е яд, като разговарям с ирландци, с какво чувство говорят те за родината си. Ако можем да премахнем чуждопоклонничеството, ще бъде супер. Най-важното е злобата, завистта и дребнавостта да се премахнат, това спира хората в тяхното развитие”, добави още Кобрата.

Относно предстоящия мач между Джошуа и Поветкин, и дали има политика в бокса, Кубрат Пулев сподели: „Има политика, надявам се да няма войни, а да пренасяме войните в спорта. Да имаме хъс и мотивация в спорта. Нека се изговарят много неща преди мачовете, нека има фенове, нека има хора, които подкрепят държавата си, но това да остане в спорта.”

Боксовият спектакъл на 27 октомври ще включва седем мача и ще се предава пряко по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA. В рамките на събитието ще се проведе и среща между последния медалист за България в бокса от олимпийски игри Тервел Пулев (11 победи с 10 нокаута) и Леонардо Брузесе (19 победи, 5 загуби, 6 победи с нокаут). Двамата ще се борят за европейската титла в полутежка категория.

Gong.bg подарява билети за грандиозния двубой Пулев-Фюри.