Две от най-големите ММА-звезди Хабиб Нурмагомедов и Конър МакГрегър са се съгласили с наказанията, които ще им бъдат наложени официално днес. Спортната комисия на Невада ще обяви санкциите им след края на заседанието си в Лас Вегас. 

Двамата са с временно спрени права заради боя, който си спретнаха след края на мача им на 6 октомври миналата година. Тогава Нурмагомедов постигна победа но веднага след това излезе от клетката и се нахвърли върху човек от щаба на МакГрегър. 

Ирландецът на свой ред влезе във физическа саморазправа с представители на щаба на съперника си и се стигна до невъобразимо меле. Освен двамата ММА-бойци, наказания ще има и за замесените в битката членове на щабовете им. 

Първоначално имаше опасения, че двамаат ще бъдат изхвърлени от спорта завинаги. Впоследствие обаче се реши да не се действа толкова сурово спрямо тях, а да бъдат глобени доста солено. Още не е обявен размерът на санкцията им, но е сигурно, че глобите ще бъдат в размер "на милиони". 

Двамата са се съгласили на подобно наказание, което означава, че вече са били информирани за размера му. Това със сигурност е по-приемливо за тях с оглед на перспективата никога повече да не участват в схватки.