Българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев за преден път сподели, че като претендент за световната титла най-вероятно към края на 2019 година ще се изправи срещу Антъни Джошуа.

Преди това Кобрата ще има мачове в САЩ, като все още няма уточнени дати, градове или съперници за битките.

„Аз съм официален претендент за световната титла и няма как да няма мач с Антъни Джошуа. Такива са правилата на тази федерация IBF, затова е и толкова реномирана. Ето го. Един мач и шансът става много реален. Такива са правилата, запазвам си правото, мисля, че догодина този мач ще се проведе”, сподели Кубрат Пулев пред сутрешния блок на БТВ.

„Аз лично се изправям лесно, важно е хората, които са до мен, те да ме подкрепят. Ритуали преди да се кача на ринга нямам, аз съм много силно вярващ в себе си и в Господ. Нямам ритуали. Много важен е отборът, тимът, който е до мен.”

„Три дни преди мача с Хюи Фюри имах температура от 39 градуса. Но тя отмина за един ден. Казах, че и с температура ще се кача, нямаше как да предам хората.”

Кубрат: Мачът с Джошуа ще е факт през 2019

„Избрах да изляза на "Притури се планината", защото това е много, много силна песен. Тя повлия на хората, на тяхното самочувствие, за тръпката пред екраните и в залата. Галата се излъчи в много държави и тази песен е звучала в цял свят, което ми дава гордост и радост".

"Преди мача от щаба на Фюри имаше много мръсни номера, но им казах - отидете и му кажете, че ще го бия. Той беше много сериозно подготвен, но видя, че никъде няма пролука. Загубата от Кличко не бе никакъв край за мен. Яд ме е за българите, които ме подкрепяха в Хамбург. За първи път ме свалиха в бокса, а имам над 300 мача при аматьорите".

„Има треньори в залата ни, които учат децата. Те ги учат да ходят, толкова са лигави, че дори са се наложили над родителите си. Но в залата има ред и дисциплина, на култура, на работа в екип, дори не толкова на бокс. В процеса на работа си проличава кой ще стане боксьор”, коментира още Кубрат Пулев.

Боксьорът сподели, че иска да има поне 5-7 деца.