Боксовите фенове по цял свят още се опитват да осъзнаят огромната изненада, която Анди Руис поднесе, нокаутирайки Антъни Джошуа. Сякаш никой не предвиждаше подобен сценарий и вече се правеха планове за следващите двубои на Джошуа. Много вероятно изглеждаше през ноември да видим защита на титлата на IBF срещу Кубрат Пулев. Успехът на Руис обаче обърка плановете, но може да се окаже и добра новина за Кобрата. Защото по всяка вероятност ще му осигури мач за световната титла!

По правилник сега Руис трябва да защитава титлата срещу Пулев. Мексиканецът обаче преди всичко друго ще направи реванш с Джошуа, защото има такава клауза в договора, а и защото там парите са повече.

От IBF обаче няма да чакат Руис и по всяка вероятност ще отнемат своята титла от Руис и ще назначат мач за определяне на нов шампион. За него единственото сигурно е, че един от двамата на ринга ще бъде Кубрат Пулев. 

А за съперник на Кобрата най-вероятен изглежда Тайсън Фюри. От IBF имат да се реваншират на бившия шампион, тъй като на практика той загуби поясите си единствено по служебен път, без да е губил на ринга.

Освен това шефът на промоутърската агенция Top Rank Боб Аръм ще лобира за мач между "Циганския крал" и българина. И двамата са част от Top Rank, което автоматично ще значи, че титлата отива в агенцията на Аръм. Другият бонус при такъв сблъсък ще бъде безпроблемното организиране и разпределяне на средствата между двамата.

При победа на Фюри, веднага ще се организира и реванш с Дионтей Уайлдър, който вече би бил с още по-голяма стойност - обединяване на две световни титли. Същото обаче би било в сила и при победа за Пулев, така че подобно развитие на нещата може да осигури мачове на Кубрат мечтани сблъсъци с две от великите имена в тежка категория, както и шанс за две световни титли!