Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев е прекратил взаимоотношенията си с досегашния си клуб Зауерланд. Това разкри самият той в интервю за вестник "168 часа". 

Кобрата имаше договорни отношения с германския тим до края на годината. Заради предсрочното им прекратяване е платил неустойка от 150 хил. долара. Това се случва в навечерието на елиминационния мач с Хюи Фюри, който ще определи претендента за световната титла на IBF. 

"Всичко се случи преди 10 дни. Заради предсрочното прекратяване на договора им платихме 150 хил. долара. Ще си останем в отношения и ще работим съвместно, но просто нещата не вървят", сподели Кобрата и разкри още от мотивите си за раздялата. 

"Гоним различни интереси и имаме различна идеология. Смятам, че всеки трябва да преследва целите си по собствен начин и това да е добре за всички страни. И за да мога да го сторя, си платих. Всички сме временно на този свят, баща ми ни е учил да сме честни, почтени и да помагаме", заяви още Пулев и коментира предстоящия мач с Фюри. 

"У дома и стените помагат. Всичко е на твоя страна. Това, че мачът ще определи претендента за световната титла във версия IBF, го прави още по-ценен и интересен и мотивира още повече Фюри, който получава шанс зда се докаже. Мисля, че мачът ще е ожесточен и непредсказуем", завърши Кубрат.