Разнопосочните информации за шанса Кубрат Пулев да се бие за световната титла във версия IBF на професионалния бокс продължават. След като именно от федерацията обявиха, че не планират скоро задължителна защита на колана на новия си шампион Анди Руис, сега се появи точно противоположната новина. 

По принцип боксьорът, който отне всички титли на хегемона Антъни Джошуа, трябва първо да защитава отличието си във версия WBO. Там претендентите са Олександър Усик и Дилиан Уайт. И двамата обаче са клиенти на импресариото Еди Хърн, който се грижи и за Джошуа, а според авторитетното издание World Boxing News, мениджърът иска да договори единствено реванш на AJ с Руис от своите клиенти. 

Това може отново да изведе на преден план IBF, които да подтикнат американския боксьор с мексикански произход да води първо преговори с Кобрата за насрочване на защитата на титлата в тази версия. Българинът е задължителен претендент. 

Изднието очаква тези преговори да започнат съвсем скоро и такъв мач да се проведе в обозримото бъдеще. Дори очакванията са заради него да се забави реваншът между Руис и Джошуа, който и двамата си обещаха още на ринга при изненадващата загуба на британеца в Ню Йорк на 1 юни. 

Така в САЩ очакват още в началото на есента Пулев да има възможност да се бие за световната титла срещу Анди Руис, докато преговорите за битка на новия шампион в професионалния бокс с Джошуа за нов мач са за дата не преди края на ноември и началото на декември.