Боксовата среща в тежка категория между Кубрат Пулев и британеца Дилиан Уайт почти сигурно ще се проведе в България, съобщи българинът в профила си във "Фейсбук".

Мачът е за званието задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), като всички детайли трябва да бъдат уточнени най-късно до 8 юни.

"На 95 процента е сигурно, че този мач ще се състои в България. За мен е най-важно да успея да зарадвам хората, а подобно събитие може наистина да остане за историята".

Вече има и вероятна дата на двубоя, който трябва да излъчи официален претендент за шампионския колан на IBF, който е притежание на британеца Антъни Джошуа. Става въпрос за 18 август.

За домакин на елиминационната битка се спряга обаче не само "Арена Армеец", в която Кубрат Пулев събра 15 000 зрители през декември 2016 година, но и стадион "Васил Левски", където събитието би могло да събере повече от 30 000 души.

"Мачът ще бъде там, където може да отидат и да го гледат възможно най-много хора", загатна Кубрат Пулев - носител на интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация.



Кобрата срещу Уайт на "Васил Левски"

Кубрат Пулев взима над 1 милион от мача с Дилиан Уайт