Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев прие с облекчение края на сагата с репортерката Джени Суши, която заведе дело срещу него пред Атлетическата комисия на щата Калифорния за сексуално посегателство. 

Тя беше целуната по устата от Кобрата след мача му с Богдан Дину през март и заради този случай българинът беше с отнет лиценз за битки на територията на щата, а оттам и в САЩ като цяло. Тази забрана вече беше вдигната и според Кобрата това решение е закономерно. 

"Очаквах и беше закономерно, крайно време беше. Смятам, че всичко мина идеално и гладко. Не ме притесни, че искаха да говоря на английски по време на изслушването, напротив, даже беше комплимент за мен. Казаха ми, че ме били разследвали, гледали мои интервюта на английски и смятат, че е добър." 

"Така че това е едно доказателство за всички хейтъри в България от Калифорнийската комисия, че говоря добър английски. Даже ще искам да ми го изпратят документално", заяви Пулев специално пред NOVA в ефира на "Здравей. България" и благодари на всички, които бяха до него в тази битка, начело с импресариото Ивайло Гоцев. 

"Той и моят адвокат Джон Уърд, с които сме партньори и на всякакви фронтове воюваме заедно, беше важно за нас, защото се изправяме пред Комисията заедно, бяхме във всичките проблеми заедно, спечелихме заедно." 

"Така че тази победа не е само моя, тя е и на Ивайло Гоцев, и на Джон Уърд, и на Боб Аръм, с когото адвокатката на Джени се заяде, защото е дал интервю. Това според мен стратегически не беше добре, показа слабости като адвокат, поне за мен е така. Но това си е мое мнение. Очаквах повече и от нея самата", заяви Пулев и обяви, че не таи лоши чувства към Суши и адвокатката ѝ Глория Олред. 

"Нямам какво толкова да си казвам с нея, нямам нищо лично нито към нея, нито към Джени Суши. Така че не ги мразя, даже напротив. Веднъж вече им казах, че ги обичам като дами и моите уважения към тях. Естествено, те се бориха, каквото можаха направиха момичетата, но смятам, че истината възтържествува", добави боксьорът и разкри, че си е извлякъл поуките от случая.

"Аз си взех моите поуки, извиних се нееднократно и на тях, и на целия свят за тази целувка. Курсовете ме обогатиха допълнително, защото това са неща, с които обикновеният човек не може да се сблъска и ме обогатиха допълнително Благодарен съм за всичко това, което се случи, защото вече съм още по-ъпгрейднат." 

"Филмчета прожектираха, които са съвсем елементарни. Прожектираха там едни примери, показаха и други ситуации като моята, в които известни личности грешат. Но аз и на голямото събиране с всички жени, професори и т.н. също казах, че за да могат да знаят хората по тази тема, трябва повече гласност и популярност. И им казах, че такива хора като мен им трябват, за да има повече ефект от цялата работа." 

"Навсякъде по света го има този проблем. Не съм поствал на български в моя фейсбук, според мен за да има по-голям ефект и гласност, трябва да е на английски, за да го чуе и разбере целият свят. За съжаление, целият свят не разбира български и затова трябва да е на английски", заяви Кобрата.