Кубрат Пулев и Хюи Фюри застават утре пред българските медии за предстоящия исторически мач на 27 октомври, който ще излъчи официалния претендент за световната титла на IBF.

Пресконференцията ще се проведе на 3 септември, понеделник от 13.00 часа в хотел „Маринела“ в София.

Кубрат Пулев ((25 победи, 1 загуба, 13 нокаута) ще се изправи срещу шампиона на Великобритания Хюи Фюри (21 победи, 1 загуба, 11 нокаута) в исторически елиминационен мач на 27 октомври в „Арена Армеец“.

Победителят от двубоя ще завоюва статута на официален претендент за световната титла, версия международна боксова федерация (IBF). Поясът принадлежи на настоящия шампион на планетата Антъни Джошуа.

Последният медалист за България в бокса от олимпийски игри, носител на бронзово отличие от Лондон 2012 Тервел Пулев (11 победи с 11 нокаута) ще се боксира пред родна публика за най-престижния приз в професионалната си кариера - европейската титла в полутежка категория.

Негов съперник ще бъде аржентинецът с италиански паспорт - Леонардо Брузесе (19 победи, 5 загуби, 6 победи с нокаут).

Боксовият спектакъл ще включва седем двубоя и у нас ще се предава по DIEMA XTRA и PLAY DIEMAXTRA, част от Нова Броудкастинг Груп.

В САЩ ще се излъчва пряко по един от най-големите телевизионни канали - ESPN, а правата за излъчването във Великобритания се държат от промоутъра на Хюи Фюри - Мик Хенеси.

Хюи Фюри пристига у нас днес, 2 септември, с полет от Мюнхен

Кобрата: Вече съм в режим "чудовище" и съм жаден да се бия!

Пулев - Фюри

източник: intelday.com

Участници в пресконференцията:

Кубрат Пулев
Ули Вегнер - треньор на Кубрат Пулев
Тервел Пулев
Борислав Бояджиев - треньор на Тервел Пулев
Ивайло Гоцев - промоутър на Кубрат Пулев от името на EPIC SPORTS
Хюи Фюри - съперник на Кубрат Пулев
Питор Фюри - баща на Хюи Фюри
Мик Хенеси - промоутър на Хюи Фюри
Леонардо Брузесе - съперник на Тервел Пулев
Роберто Кроче - треньор на Леонардо Брузесе

В пресконференцията ще се включат и: Йосиф Панов-Пепелянката, Стилиян Костов-Убиеца, Константин Семерджиев - Коко Тайсъна и Спас Генов.