Кралят на ринга продължава да жъне победи в професионалния бокс. Антъни Джошуа защити световната си титла с 20-а победа с нокаут срещу коравия камерунски съперник Карлос Такам. 

Излизане като на суперзвезда - просто Антъни Джошуа

Успехът дойде с технически нокаут 94 секунди преди края на десетия рунд. Тогава реферът Фил Едуардс спря битката, оценявайки че съперникът на британеца не може да продължи след серия удари в главата си. 

Антъни Джошуа - Карлос Такам /репортаж/

Този мач беше изключително зрелище, като в самото начало имаше няколко ключови момента. Първо във втория рунд Такам удари с глава Антъни Джошуа и останаха съмнения, че му е счупил носът. Това обаче не спря битката. 

Антъни Джошуа: Исках да пратя Такам в безсъзнание

Постепенно Джошуа наложи голямо надмощие, като това си пролича най-вече в четвъртия рунд, когато британецът просна съперника си. Той му отвори и аркада, която впоследствие затрудни сериозно Такам до края на двубоя. 

Промоутърът на Джошуа обеща още три супер битки, Кобрата не е сред тях

Камерунецът се държеше на крака, въпреки че отнасяше множество тежки удари в тялото и главата. Той обаче не стоя пасивен и използваше всяка възможност да уязви именития си съперник. 

Възстановен и усмихнат Ибра се бъзика с Антъни Джошуа

В 8-ия рунд кръвта започна да шурти много силно от главата на камерунеца, който в крайна сметка удържа до края на рунда, за да бъде спасен от гонга, едва държейки се на краката. Преди началото на 9-ия рунд той беше прегледан от лекарите, които му позволиха да продължи боя. 

Дилиан Уайт смаза от бой боксовата круша Хелениус

Всичко свърши 1:34 минути преди края на 10-ия рунд. Тогава реферът спря мача, защото прецени, че Такам не може да продължи, след като отнесе серия в тялото и главата. Камерунецът протестираше и смяташе, че може да доиграе двубоя, но решението беше окончателно и така Антъни Джошуа записа победата, която е 20-а за него от 20 мача. И 20-а с нокаут!

Първата голяма титла в нощта на Джошуа - Такам е дадена

Ето и развитието на голямата битка: 

Такам: Не знам защо спряха мача, искам реванш

1 рунд:

Предпазливо начало на голямата битка в Кардиф. Антъни Джошуа беше по-активен, пробва хубави атаки на два пъти с десен прав. Защитата на Карлос Такам обаче беше непробиваема.

2 рунд: 

Сблъсък на главите на двамата, реферът спря за кратко двубоя. Антъни Джошуа пострада, кръв потече от носа му. Такам му се извини за постъпката. Впоследствие Джошуа изстреля две леви крошета, камерунецът се разклати сериозно. Последва и силно дясно кроше от страна на британеца. Такам е пасивен от началото на двубоя. 

3 рунд: 

Най-после нещо и от Такам, който вкара страхотно ляво кроше в главата на Джошуа. Но британецът е по-активен, макар ударите му в този рунд да не успяваха да наранят камерунеца, с изключение на един десен ъперкът в края му. 

4 рунд: 

Размяна на удари в началото на рунда, Такам пласира хубаво дясно кроше. В средата му обаче Джошуа отвърна с хубаво дясно кроше. 1:12 минути преди края британецът заби серия от леви ъперкъти и десни крошета в главата на съперника, отваряйки му аркада над лявото око. 15 секунди преди края камерунецът отнесе ляво кроше в главата, Такам падна в лек нокдаун. 

5 рунд:

Дясно кроше в главата на Такам в началото, после и ляво, но камерунецът се държи, въпреки че шурти кръв от аркадата му. 2 минути преди края на рунда битката беше спряна, за да се затвори аркадата на боксьора. Впоследствие мачът беше подновен, а Такам отнесе поредица крошета в тялото и главата, но се задържа на ринга. В последната секунда камерунецът заби ляв прав в главата на Джошуа. 

6 рунд: 

Такам е закърпен и пробва хубава серия с леви крошета и десни прави. Безуспешно. Последва кроше в тялото на Джошуа, което намери целта. Британецът обаче отвърна с няколко крошета, които разклатиха сериозно камерунеца. 42 секунди преди края Такам отнесе и удар в скулата, който го разтресе сериозно. 

7 рунд: 

Хубав десен прав в началото за Джошуа. Последва хубаво дясно кроше на Такам, а после и комбинация от ляво и дясно кроше в главата на Джошуа. 1:18 минути преди края камерунецът заби хубав десен прав в главата на Джошуа. 49 секунди преди края Такам му заби тройна комбинация в тялото и главата. Джошуа обаче отвърна с няколко крошета в главата на съперника. Малко преди края Такам отнесе и дясно кроше в главата, но остана на крака. 

8 рунд: 

Такам почва рунда с отваряне на аркадата. Въпреки това той заби две сериозни десни крошета. 1:50 минути преди края реферът спря мача, за да бъде завързана ръкавицата на Джошуа. 1:20 преди края Такам заби и ляво кроше, но без сериозен успех. 54 секунди преди края Джошуа заби две яки леви крошета на камерунеца, разклати го, но не падна. В края на рунда Такам отнесе тежък прав удар в тялото и едва стигна до ъгъла си след гонга. 

9 рунд: 

Преди началото на рунда лекарите прегледаха Карлос Такам заради аркадите му, но му позволиха да продължи двубоя. Джошуа с първи хубав удар едва 1:50 секунди преди края. После заби и няколко прави удара, с които отвори отново аркадата над лявото око на Такам. Впоследствие камерунецът заби две хубави леви крошета, но 55 секунди преди края инкасира тежък удар в главата и беше разклатен. Секунди преди края Такам отнесе много тежко ляво кроше в главата, но не падна. 

10 рунд: 

Серия на Карлос Такам, при която Джошуа беше проснат на въжетата и беше принуден да търси клинча, за да се спаси. 1:45 минути преди края Карлос Такам отнесе шест поредни удара в главата. Реферът няколко секунди по-късно се намеси и прекрати двубоя по скандален начин, въпреки че нямаше нужда от това. Камерунецът беснееше и искаше да продължи, но незнайно защо съдията Фил Едуардс спря мача. Джошуа победи с технически нокаут 1:34 минути преди края на рунда.