През този уикенд Антъни Джошуа излиза отново на ринга. На "Уембли" световният шампион в тежка категория се изправя срещу руснака Александър Поветкин.

Непобеденият шампион в момента държи поясите WBO, WBA ‘Super’ и IBF, с които бе коронован по-рано през годината. Следващото предизвикателство за Джошуа ще бъде 28-годишният Поветкин, който винаги може да създаде трудности на съперниците си.

Ето и възможните 5 развития на срещата, на които може да се заложи:

1. Победа за Антъни Джошуа с нокаут

Най-вероятният сценарий е победата за световния шампион с нокаут. Англичанинът има 21 боя в кариерата си като 20 от тях са спечелени с нокаут, а един със съдийско решение.

2. Победа за Джошуа в един от първите шест рунда  

Мачът обаче може да  бъде къс и Джошуа да надделее над своя опонент в първите няколко рунда. Това е един от най-вероятните сценарий в сблъсъка. Мачът не изглежда от тези, които ще продължат дълго.

3. Победа за Джошуа между седмия и осмия рунд

Залог за такава победа би било риск, тъй като е малко вероятно да се уцели точният момент, в който англичанинът ще надделя. Но именно в седмия и осмия рунд Джошуа победи Дилиан Уайт и Доминик Бризийл.  

4. Победа за Джошуа със съдийско решение  

Срещата трудно ще стигне до финалния рунд, но това също е възможен вариант, ако все пак руснакът успее да намери точната стратегия за спирането на намиращия се в грандиозна форма Джошуа.

5. Победа за Поветкин с нокаут
 
По-малко вероятният сценарий е Поветкин да вземе успеха насред родината на съперника си. 39-годишният Поветкин е спечелил 34 от своите 35 мача в кариерата си - единствената загуба идва през 2013г. от Владимир Кличко.