Дългогодишният съдия в света на смесените бойни изкуства Хърб Дийн ще ръководи предстоящата среща между ирландската суперзвезда Конър Макгрегър (21-3) и шампиона на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов (26-0), която ще се проведе на 6-ти октомври в Лас Вегас, Невада.

Това беше решено след единодушно гласуване от страна на Държавната атлетическа комисия на щата Невада (NSAC) във вторник, която също така реши Дерек Клиъри, Сал Д'Амато и Джунчиро Камио да бъдат съдиите около ринга, за това, което се очаква да бъде най-гледаното събитие в историята на UFC.

И докато "Големият" Джон Маккарти беше съдия на последните две срещи на Макгрегър в Октагона, UFC 229 ще отбележи шестия път, в който Дийн ще ръководи среща на ирландеца. За последен път той беше съдия на Макгрегър при разочароващата му загуба от Нейт Диаз в UFC 196 през 2016-та година.

Надяваме се, че Дийн няма да бъде фактор в срещата между Макгрегър и Нурмагомедов, като се има в предвид големия залог в двубоя. Победа с категоричен нокаут или неоспоримо съдийско решение е добре дошла, но последното нещо, което някой иска е преждевременна намеса от рефера или спорно съдийско решение.