Българският боксьор Тервел Пулев посяга към европейската титла в полутежка категория на професионалния бокс. От нея вече го дели само една победа и тя може да бъде извоювана в "Арена Армеец" в София на 27 октомври.

Тогава на пътя на по-малкия от братя Пулеви към върха на Стария континент застава коравият аржентинец с италиански паспорт Леонардо Бруцезе. Двамата ще се боксират в 12-рундов мач, който може да донесе на Тервел второто най-значимо отличие неговата кариера след бронзовия медал от олимпийските игри в Лондон през 2012-та година.

Тервел Пулев има 11 победи в 11 срещи на професионалния ринг, а 10 от тях са спечелени с нокаут. Статистиката на противника му включва 19 успеха, 6 от които с нокаут, и 6 поражения. Двамата са връстници, родени са през 1983-та година. Еднакви са и на ръст: справката показва, че Пулев е 187 см, а Бруцезе 188 см.

Срещата между Тервел Пулев и Леонардо Бруцезе е част от боксовата галавечер, на която Кубрат Пулев ще се изправи срещу британеца Хюи Фюри в елиминационен двубой в тежка категория, победителят от който ще се превърне в официален претендент за световната титла в тежка категория на IBF, където понастоящем шампион е британската суперзвезда Антъни Джошуа.