Абсолютният шампион в полутежка категория Олександр Усик ще получи своя шанс в тежка категория. Това смята промоутърът на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа. Според него в момента единствените опции за съперници на украинеца са Андре Уорд и Адонис Стивънсън. Все още не е ясно какво ще реши самият боксьор, след като наскоро защити титлите си в полутежка категория срещу британеца Тони Белю с нокаут в осмия рунд.

"Той трябва да направи следващата стъпка“, започна Хърн за "Sky Sports".

"Той е на 31 години и все още има какво да покаже. Да погледнем евентуалните му съперници в най-тежката дивизия – Джарел Милър, Дилиън Уайт, Дерек Чисора, Адам Ковнацки, Луис Ортис. Те са негови потенциални съперници на ринга. Ако се върнем във времето на Ивендър Холифийлд, той впечатляваше със своите габарити, но това, което го отличаваше в боя бяха неговите умения и сърце. Усик трябва да направи нещо подобно, за да победи най-тежките. Колко боксьори са ставали абсолютни шампиони в полутежка категория и в последствие абсолютни шампиони в тежка? Не много, затова той ще бъде част от малък списък, ако го постигне, но това е нещото, към което той се стреми. Усик е концентриран върху това“, добави Хърн.

Мениджърът говори и за евентуалните съперници на украинеца в полутежка категория. ,,Мисля, че той ще избере тежката категория, защото ако остане при полутежките, какви съперници може да има? Наистина, виждам само два възможни мача – с Андре Уорд и Адонис Стивънсън. Уорд вече се отказа. Дали ще се завърне за мач с Усик? Кой знае. Адонис Стивънсън е в лека тежка категория, но обмисля преминаване към полутежките. Мач между него и Усик може да е голяма сделка за американския пазар. Лебедев е потенциален голям сблъсък в Русия“, завърши Хърн.