Екипът на шампиона в полутежка категория Олександър Усик е изявил желание за мач със световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа. Това потвърди промоутъра на британеца Еди Хърн. Украинецът има желание да се бие за световните титли при най-тежките, но преди това ще трябва да защити четирите си пояса в полутежка категория срещу Тони Белю в събота вечер.

Според Хърн вероятността именно Усик да е вторият опонент през следващата година на Джошуа е много голяма. Британецът ще направи първата защита на световната си титла на 13 април на ,,Уембли“, но името на неговия съперник на ринга все още не е ясно.

Запитан кога Усик ще се бие в тежка категория, Хърн заяви за Sky Sports: ,,След мача с Белю. Това ще се случи независимо от изхода на срещата – без значение победа или загуба. Той иска мач с Джошуа. Антъни ще изиграе само два мача през следващата година, така че сблъсък с Усик ще има след двубоя му през април. Не смятам, че самият Олександър иска веднага да се изправи срещу Джошуа, а напротив – той ще иска да изиграе мач с друг опонент от тежка категория, има много съперници в дивизията, които могат да се бият с него“, добави Хърн.

От своя страна Джошуа се надява да се качи на ринга срещу Дионтей Уайлдър, който ще защитава пояса си в тежка категория на WBC срещу бившия световен шампион Тайсън Фюри на 1 декември. Алтернативен вариант за съперник на Антъни е и Дилиън Уайт, който се бие с Дерек Чисора на 22 декември в мач реванш от сблъсъка им преди две години.

Самият Джошуа заяви какво очаква от мача между Усик и Белю тази събота. ,,Усик наистина изглежда като перфектният боксьор“, сподели Ей Джей за Sky Sports. ,,Надявам се, Белю да работи върху контра ударите си, защото смятам, че те могат да противодействат успешно срещу украинеца и да го нокаутират. Тони трябва да се заиграе с него, да го подлъже и след това да нанесе експлозивен удар, който да го повали. Всички сме виждали как контраатакува Белю и какъв ляв удар притежава. Ако успее да го използва по ефективен начин, мисля, че има добри шансове за победа“, завърши Джошуа. Усик, който е шампион на WBA, WBC, IBC и WBO, ще защитава пояса си в полутежка категория срещу Белю в Манчестър в събота вечер.