Антуражите на Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър имат отговорността да се договорят за мач между двамата възможно най-скоро, предупреди промоутърът на AJ Еди Хърн. Шампионът на WBC Уайлдър изрази желанието си да проведе боксов блокбъстър срещу Джошуа след следващата му защита на титлата, която ще е на 18-и май срещу Доминик Брийзейл. Джошуа също има уговорен мач, който ще е срещу Джаред Милър на 1-и юни в Ню Йорк.

Антъни Джошуа

източник: Gulliver/Getty Images

Хърн се надяваше договорката между двата щаба да стане преди предстоящите им боеве, но все още такава няма за „най-чакания боксов мач в историята на човечеството”. „Нямам идея кой между тях не иска да договори този бой. Дали е самият Дионтей, дали са хората около него”, сподели Хърн пред английските медии.

Еди Хърн

източник: Gulliver/GettyImages

„Направихме доста оферти към тях през последната година. Дори финалните предложения се утроиха, не знам, това е разочароващо. Всичко, което знам, е че Антъни Джошуа ще се боксира с Джаред Милър на 1-ви юни в „Медисън Скуеър Гардън”, а Уайлдър ще се бие на 18-и май срещу Доминик Бризейл. Само ще припомня, че това момче яде голям бой в 17-ия си мач срещу Антъни Джошуа, беше просто унищожен”, продължи Еди Хърн.

„Зная също така, че и на Тайсън Фюри му предстои мач в САЩ на 15-и юни. По този начин „големите трима” в спорта са заети за лятото. Ние ще продължим да натискаме. Не виждам какво повече можем да направим, но ще продължаваме да искаме този бой да се осъществи. Изпитваме голямо разочарование, че няма да можем да направим дуела през лятото. Наша отговорност е това да се случи, надявайки се, че и те осъзнават каква е тази отговорност пред всички боксови фенове и обществеността. Това ще бъде най-големият бой в историята на спорта и се надявам да стане до края на година. Но след всичко това, което видяхме през последната седмица, кой знае?”, продължи агентът на AJ, който е носител на титлите WBA, IBF, WBO и IBO. 

Дионтей Уайлдър

източник: Gulliver/GettyImages

Ако се случи шоково поражение за един от двамата в предстоящите боеве, то това ще прекрати надеждите за мач между непобедените атлети. Именно заради това Хърн предупреди Джошуа, че трябва да е напълно концентриран срещу Милър. „Ако Бризейл победи Уайлдър, и ако Милър надвие Джошуа, тогава ще загубим големият мач, който всички чакат. Така че се надяваме всички да продължават да побеждават”.

Дионтей Уайлдър

източник: Gulliver/GettyImages

„Тежката категория в бокса продължава да става все по-силна, а ние се надяваме този бой да стигне големи висини. Искаме също така да дойде момент, в който екипът на Уайлдър да не може да бяга наникъде и да трябва да приеме офертата. Парите, за които дори не е мечтал, му бяха представени миналата седмица”, завърши Еди Хърн.