198 сантиметра, 21 победи от 22 мача. Един от най-талантливите британски боксьори. Това е Хюи Фюри, който ще бъде следващото препятствие за Кубрат Пулев в професионалния бокс по пътя към световната титла в тежка категория.

На 27 октомври в „Арена Армеец” двамата ще излязат един срещу друг, а победителят от сблъсъка ще стане официален претендент на Международната боксова федерация (IBF) за шампионския пояс на Антъни Джошуа. Досега други двама бойци – британецът Дилиън Уайт и американецът Джарел Милър, отказаха да дойдат в София, за да се изправят срещу Кобрата. Но Фюри вече е тук.

„Не ме е страх от никого. Затова и идвам в България. И пристигам, за да спечеля”, каза 23-годишният британец.

„Явно съм по-смел и от Джарел Милър и от Дилиън Уайт, които отказаха да дойдат в София. Аз съм истински боец. Не се опитвам да избегна подобен сблъсък. Никога не се крия, търся най-здравата битка, виждам какво ми предстои и съм готов.”

Независимо от над 20-те мача в своята кариера, Фюри никога не е излизал в такава, в която ще попадне в „Арена Армеец” – с публика, която ще бъде плътно зад неговия опонент.

„Не ме притеснява, че ще се бия пред 10 -12 000 зрители, които ще са на страната на Пулев, защото на ринга сме един срещу един.”

„Наясно съм, че пред такава публика той ще иска да се докаже и да впечатли хората. Ще бъде готино и нямам търпение да приема това предизвикателство.”

Единствената загуба в кариерата на Фюри дойде преди почти година, когато той загуби по точки сблъсъка за титлата на Световната боксова организация (WBO) срещу Джоузеф Паркър. А несъмнено Пулев ще бъде също много тежък съперник за британеца.

„И двамата са много добри боксьори, но са много различни. Стиловете им са коренно различни. Пулев е силен боксьор и няма начин да го подценя.”

„ Знам, че той ще излезе на ринга и ще опита да даде най-доброто от себе си. Знам, че ще опита да е в най-добрата форма, в която някога е бил, и да се представи на много високо ниво, защото повярвайте ми, той ще има нужда да го направи. И ще ви кажа защо – той никога не е срещал боксьор като мен в своя живот.”

Подобно на боксовата фамилия на Пулев, Хюи също има спорта в кръвта си. Негов братовчед е бившият световен шампион Тайсън Фюри, който през 2015 година сложи край на серията от 22 поредни успеха на Владимир Кличко на професионалния ринг. Малко преди това двама британци дори си бяха поставили амбициозна цел – да станат новите Кличко.

„Тази фраза я казахме, когато бях малко по-млад, но мачът в София ще е още една крачка по пътя към тази цел.”

Дали на същото мнение е Кубрат Пулев, предстои да разберем след около 2 месеца в „Арена Амреец”. Галавечерта ще бъде излъчена пряко в каналите на Нова броудкастинг груп.