Грузинецът Левон Шония придоби неочаквана слава след боксовата галавечер в "Арена Армеец" в събота. Причината бе това, което Шония направи след загубата си от Спас Генов.

Грузинецът остана бесен от случилото се и си изкара яда на своя треньор, който получи няколко тежки удара на ринга. Случилото се в София придоби популярност по цял свят, а няколко дни по-късно Шония обясни причините за поведението си.

Оказва се, че в неговия договор е било записано, че ще се бие в 8 рунда, а не в 6, което е довело до яростта на грузинеца. Човекът в неговия ъгъл пък не е бил негов треньор, а мениджър.

"Научих за битката срещу Генов седмица преди да нейното провеждане. Офертата не беше много добра, но я приех. Първоначално обсъждахме битката да се проведе в категория до 76 кг, но с наближаване деня на битката ми казаха, че срещата ще се проведе в категория до 79 кг. На кантара научих, че на опонента ми е позволено да тежи 82 килограма. Аз, въпреки факта, че не гонех категорията, тежах максимум 79”, разказа Шония.

“Освен това в договора за битката, който е в мен, беше записано, че битката ще се проведе в 8 рунда. Ето защо, когато боят беше спрян след 6-ия рунд и реферът ни нареди да заемем местата си в центъра на ринга, бях възмутен. Бавно влизам в битка, постепенно се отпускам, израствам с всеки рунд и давам всичко от себе си в последните два рунда. Никой не ми каза, че срещата, която трябва да бъде в 8 рунда, внезапно е променена на 6. Видях какво са написали по-късно за случилото се. Как един боксьор е набил треньора си. Но в ъгъла не беше моят треньор. Секундант, беше моят мениджър, който не намери за нужно да ми каже за промяната в броя на рундовете, и не защити интересите ми поради предимството на противника в килограмите. Аз пътувам за всичките си битки сам, и тренирам сам. Аз сам съм си треньор”, добави Шония.

“След случилото се имаше дори разговор да не ми бъде изплатен хонорарът според договора. Но ситуацията, в крайна сметка, благополучно беше разрешена в моя полза. Получих хонорара си, не бях наказан. Чувствам ли се известен? Не. В София, след битката, хората идваха, снимаха се, разговаряха. В Киев всичко е спокойно. Не станах по-популярен”, завърши Шония.