Кубрат Пулев и българските фенове на бокса като че ли се примириха с факта, че ще трябва да почакат дълги месеци за двубой между Кобрата и Антъни Джошуа. Само че последните събития около шампиона в тежка категория изведнъж правят Пулев солиден кандидат за съперник още в първия мач на британеца през 2019-а!

Причината се крие във факта, че до момента преговорите на Еди Хърн за съперник на Джошуа изобщо не вървят по план. Най-голямото желание на шампиона и неговия екип е обединителен мач с Дионтей Уайлдър. Той обаче иска първо да направи реванш с Тайсън Фюри. Така и опцията Фюри отпада. Интересното е, че в застой са и преговорите с други двама, които изглеждаха сигурни опции - Дилиан Уайт и Джарел Милър.

Така изведнъж в списъка на промоутъра Еди Хърн Пулев е заел челна място като човекът, който да спаси шоуто, твърди "World Boxing News".

Стадион "Уембли" е резервиран за 13 април с идеята тогава да бъде изигран първия за годината двубой на Джошуа. Ако Хърн реши да се придържа към този план, то Пулев ще има 11 седмици време за подготовка. Ако това не се случи и мач през април няма, то за Джошуа остават варианти през май или юни, за когато опции остават Кобрата и Джилиан Уайт.

Официална новина трябва да има следващата седмица. Уайлдър и Фюри със сигурност са аут от сметките, а при Уайт и Милър нещата отиват към подобна развръзка.

Уайт вече нееднократно заяви, че има нужда от 14 седмици за подготовка, което го вади от мач през април. При Милър пък проблемът са парите. Той твърди, че е получил оферта да играе американски футбол.

"Какво, ако ви кажа, че имам оферта от отбор в НФЛ. Ако този мач с Ей Джей не се състои, ще играя футбол за повече пари. Тогава няма да дам и цент на проклетите промоутъри. Започва да ми писва от алчността в спорта от промоутърите, които не получават ударите", каза той.

От лагера на Джошуа ще изчакат Милър още няколко дни, но всичко това оставя Хърн без опонент за своята звезда, а Джошуа може да изкара цели 9 месеца без сблъсък на ринга.

Така Пулев излиза напред като много логичен избор. Причината се крие в това, че българинът е задължителен претендент на IBF и така или иначе в бъдещ момент Джошуа трябва да се изправи срещу него. Така шампионът би останал в график за желаните от него три боя през 2019-а.

Както е известно, сблъсък Джошуа-Пулев трябваше да има през октомври 2017-а, но тогава Кобрата получи контузия и двубоят пропадна, а неговото място зае Карлос Такам.

В същото време от САЩ продължават сигналите, че новите промоутъри на Пулев от Top Rank се опитват да му уредят мач с шведа Роберт Хелениус на 23 март. Най-вероятно обаче предложение от Джошуа бързо ще промени плановете.

Бивш световен шампион поиска бой с Кобрата

Кобрата се катери все по-нагоре в тежка категория