Бившият абсолютен шампион в тежка категория Тайсън Фюри публикува отворено писмо в социалните мрежи до боксовата легенда Владимир Кличко. В него англичанинът заявява, че ще го преследва в кошмарите му завинаги и че планира да се справи с Антъни Джошуа по същия начин, по който се е справил с него.

Британската антидопингова агенция пред банкрут при оправдаване на Фюри

"Владимир, не разбирам защо си толкова кисел за загубата си от Циганския Крал, винаги говориш за загубата си от Джошуа и колко велик е той, но в края на деня, вашата битка бе 50:50 до последния момент. В нашата битка ти не успя да пласираш никакви удари, аз бях причината това да се случи, играх играта си. Но все пак ти казваш, че Джошуа е по-добър. Знам, че няма да признаеш истината на света, но в съзнанието си ти знаеш истината, Витали също (по-големият брат на Кличко б.р.)! Не съм и очаквал нещо повече от вас, момчета. Но дълбоко в себе си ти знаеш какво се случи, ще се справя с малкия ви брат Джошуа по същия начин, по който се справих с вас. Ще си поиграя с ку*ката. Ще те преследвам в кошмарите ти завинаги д-р Кличко и винаги ще знаете, че никога не бихте могли да победите един дебел циганин. Най-добри пожелания, шампионът Тайсън Фюри", се казва в ироничното писмо на Фюри.

Самопровъзгласилият се за Цигански крал - Тайсън Фюри не е излизал на ринга от прословутата му нощ в Дюселдорф, когато детронира Кличко преди почти две години. Сега обаче Фюри е твърдо решен да се завърне на ринга, за да върне всичките си титли, от които се отказа, след като сам призна, че е изпаднал в депресия и е посегнал към наркотиците.

Грозно: Псувни и обиди между Антъни Джошуа и Фюри

Към момента Фюри е със значително наднормено тегло, но заяви, че ще е готов за битка до лятото на следващата година и най-голямата цел преде него е среща със шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа.