Смятаният за един от тримата крале на тежката категория в професионалния бокс в момента - Тайсън Фюри - отново обяви плановете си да се оттегли от спорта. Той вече на два пъти в миналото се отказа от бокса. 

Първият път беше през октомври 2016 г., после през юли 2017 г. На Циганския крал му се наложи и да изтърпи наказание за използване на кокаин, но се завърна на ринга по феноменален начин с двубой срещу Дионтей Уайлдър. 

Двамата приключиха наравно в битката на 2 декември миналата година, като дълго се говореше за реванш. Фюри обаче подписа договор с агенцията на Боб Аръм, с която договор има и българската звезда Кубрат Пулев. 

Точно заради телевизионните права, които вече се държат от различни агенции, британецът и Уайлдър няма да могат да направят повторение на мача си. Това накара специалистите да смятат, че може би последния мач в кариерата на Фюри, ако наистина се откаже след изтичане на сделката му с "Топ Ранк", може да е с българина. 

Циганския крал подписа сделка за провеждането на три касови мача с компанията на Аръм. Първият от тях е насрочен за 15 юни срещу Том Шварц, а вторият е заплануван за септември, макар че все още не се знае съперникът за него. Третият трябва да се проведе или до края на годината или в първите дни на 2020 г. 

"Ще бъда много активен тази година. Ще имам цели три мача, а след тях ще изчезна, ще се откажа", сподели Фюри пред IFL TV. 

Все пак според специалистите отвъд Океана, тези негови думи може да се тълкуват и като нова дълга почивка от бокса, а не окончателно отказване. Предстои все пак скоро да разберем какви ще са плановете на Циганския крал за кариерата му, както и дали наистина ще го видим в мач с Кобрата.