Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри направи интересни разкрития, според които Антъни Джошуа е отхвърлил оферта от 80 милиона долара за два мача срещу Дионтей Уайлдър.

Именно обединителен мач между настоящите шампиони Джошуа и Уайлдър е голямата мечта на боксовите фенове, но до този момент двата лагера не успяват да се споразумеят като неизменно хвърлят вината върху другите.

Сериозни преговори имаше по-рано през годината, но в крайна сметка те се провалиха и през септември Джошуа срещна Александър Поветкин. Уайлдър пък ще се бие именно с Фюри на 1 декември.

"Знам някои много точни детайли по темата", сподели Фюри в интервю за подкаста на Джо Роугън. "Детайлите са: Екипът на Уайлдър е предложил 80 милиона долара на екипа на Джошуа за сделка с два мача. "50 милиона долара за първия и 30 милиона долара за реванш, ако Джошуа загуби. И те са отказали. Моят адвокат Робърт Дейвис е видял доказателство за средствата от Ал Хеймън. Така че Еди Хърн и неговите приятелчета могат да говорят каквото си искат, но аз знам истината. Защото доказателството за средствата е видяно."

Ако Фюри успее да се възползва и да победи Уайлдър, то е напълно възможно той да се изправи с Джошуа в бъдеще. "Циганския крал" обаче смята, че хората на Джошуа ще направят всичко по силите си, за да предпазят своя човек от трудните съперници.

"Става въпрос за пари. Да държат златната кокошка да снася яйца и да се грижат за нея", обясни Фюри липсата на споразумение за мач на Фюри с Уайлдър. "Антъни Джошуа е олимпийски златен медалист и е огромна звезда във Великобритания. Разпродава стадиони. 70 хиляди, 90 хиляди. Огромна звезда. Така че защо би искал да го победи някой, когото никой не е чувал?"

"Поеха риска в мача с Кличко. Замалко да не се отплати. Измъкнаха се, но се справи, феърплей затова. Показа шампионско сърце, за да се върне и да нокаутира Кличко. Но оттогава изобщо не са надградили. Биха се с Джоузеф Паркър и той не нокаутира Джоузеф Паркър. Дори не нарани Джоузеф Паркър."

"Би се с Карлос Такам, беше му трудно с него. Така че просто поддържат паричния влак да върви. И не ги виня, защото в крайна сметка това е бизнес. И аз, ако бях в неговия мениджърски екип, бих казал, 'Стой далеч от Фюри, стой далеч от Уайлдър и ще се бием с останалите и ще продължаваме да правим много пари. Защо да се бием с тези хора, които са много рискови за може би малко повече отколкото взимаме, за два пъти повече?"