Хюи Фюри не бе особено словоохотлив след загубата си от Кубрат Пулев в София. Британският шампион и неговият баща и треньор Питър все пак дадоха своя коментар за случилото се в "Арена Армеец" като и двамата оправдаха поражението по точки с раната над лявото око на Фюри.

Те разкриха, че въпросната рана е била от преди 2 седмици, а Кубрат е успял да я отвори във втория рунд като според тях това е попречило на Хюи да победи.

"Не беше моята вечер - раната, която имах от преди няколко седмици се отвори и повлия на представянето ми. Въпреки това дадох всичко от себе си, преминах през всичките 12 рунда и бях близо", заяви Хюи Фюри. "Беше голямо усилие за моите фенове да преминат целия този път и искам да им благодаря, че дойдоха, за да покажат подкрепата си."

Неговият баща Питър пък бе още по-категоричен, че без раната синът му е можел да победи Пулев. "Хюи влезе в мача с рана над окото. Беше зашит преди две седмици, но лекарите казаха, че ще се възстанови за мача, а очевидно не се. Пулев го намери с прав и я отвори. От този момент във втория рунд бе неравна битка. Горд съм с моя син - той се бореше на чужда земя, контузен и все пак изигра 12 рунда. Ако раната не се беше случила, щеше да е различен изход на мача."

Англия се разяри на Фюри: Никога няма да бъде част от големите!
Един Хърн загатна за мач между Джошуа и Пулев
Обзор на боксовата галавечер в "Арена Армеец"

Тайсън Фюри утешава братовчед си след загубата от Кобрата