Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри не остана никак впечатлен от победата на Антъни Джошуа над Александър Поветкин, с която британецът защити титлите си във версиите WBA Super, IBF, IBO и WBA. Циганския крал заяви, че 28-годишният му сънародник е бил твърде бавен и тромав, а това било поредното доказателство защо бяга от мач срещу него.

На 1 декември Фюри, който се завърна на ринга през тази година след прекъсване от почти 2,5 години заради употреба на допинг, ще се бие срещу другият голям фаворит в най-касовата дивизия – Дионтей Уайлдър, за световната титла на WBC. Преди това той постигна победи над Сефер Сефери и Франческо Пианета, като през цялото време опитваше да си уреди мач срещу Ей Джей.

След снощния успех британският ас потвърди, че следващият му мач ще бъде или срещу Уайлдър, или срещу Дилиан Уайт, а това не се хареса на Фюри, който счита, че сънародникът му е имал немалко късмет, за да нокаутира Поветкин (който за първи път в кариерата си губи мач по такъв начин).

„Мисля, че вече спокойно мога да кажа, че Мачруум (отборът на Джошуа) и Антъни никога няма да се бият срещу Циганския крал. Никога!”, каза Фюри на Инстаграм профила си. „Те казаха, че ако не е мач срещу Уайлдър, ще бъде такъв срещу Дилиан Уайт. Никой не спомена Тайсън Фюри, линейния шампион на света (визира победата си над Владимир Кличко през 2015-а, когато украинецът държеше 4 от 5-те възможни световни титли – б.р.). Явно няма да се бие с мен. Избра да се бие срещу 39-годишен боксьор наполовина колкото него. Това е истинското доказателство, че ми предстои двубой срещу най-добрия боксьор в тежка категория – Дионтей Уайлдър. Джошуа дори не е близо до него. Той е бавен, дори тромав на моменти.”

„Да, има силен удар, но всички в категорията разполагаме с такъв. Вече е много, много ясно, че той ме избягва на всяка цена. Ако аз бях на твое място, Джошуа, и аз бих се избягвал на всяка цена, защото бих ти съсипал лицето, задник такъв. Ти си задник, не можеш да се боксираш. Мач срещу теб би бил лесна работа преди лягане. Не съм виждал по-голяма трътка в живота си”.

„Вече смело мога да кажа, че Ей Джей и неговият отбор са банда клозети, които ограбват британските боксови фенове от най-големия мач в историята на Великобритания”, добави още Фюри.