Размяната на закани преди големия мач на 27 октомври между Кубрат Пулев и Хюи Фюри започна. Двамата ще се изправят в зала "Арена Армеец" в София, а британецът беше едва третият вариант за този сблъсък. 

Преди него Дилиън Уайт и Джарел Милър отказаха възможността да дойдат и да се бият с Кобрата пред родна публика. А победителят от този мач става задължителен претендент за световната титла във версия IBF. 

"Много време беше нужно, за да договорим този мач и затова съм благодарен на всички замесени. Искам да се бия за световни титли, а за да се случи това, трябва да бия най-добрите момчета в дивизията. И Кубрат Пулев е един от тях."

"Наясно съм, че той е тежък съперник в елиминационния мач и наистина трябва да съм твърде добър, за да го бия. И вярвам, че мога да го направя в задния му двор, където други потрепериха само при мисълта да играят там", заяви Фюри пред Sky Sports. 

Победителят от мача в София ще се изправи срещу Антъни Джошуа или Александър Поветкин, които ще се бият на "Уембли" на 22 септември. Все още обаче не е ясно кога ще е мачът между победителите от тези две битки.