След един период на застой, тежка категория в професионалния бокс отново е голямото зрелище, което приковава вниманието на всеки истински фен на гладиаторския спорт. А за радост на българските привърженици, в нейното чело можем да видим и родната звезда Кубрат Пулев. 

Кобрата има само една загуба на професионалния ринг от легендарния Владимир Кличко, а сега е със статут на задължителен претендент за световната титла във версия IBF на Антъни Джошуа. И един от най-уважаваните американски боксови анализатори в лицето на Стивън Мюлхаузен подреди по качества водещите имена в тежка категория. 

Според мнението му, сега всички трябва да се равняват по класата на тримата лидери Антъни Джошуа, Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри. След това идва групата на другите трима големи боксьори, сред които е и Кобрата. Ето какво написа Мюлхаузен: 

"В миналото големите американски бойци в тежка категория избраха други спортове, а не бокса. Това намали от качеството на категорията. В последните години обаче тя изживява истински ренесанс. Водещите имена в нея, които налагат тенденциите, са Антъни Джошуа, Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри."

"Веднага след това идва групата на Джарел Милър, Адам Ковнацки и Кубрат Пулев, които се борят със зъби и нокти, за да стигнат до нивото им", сподели американският анализатор по адрес на големите имена в тежка категория в професионалния бокс. 

Следващият мач на Кубрат Пулев е на 23 март срещу румънеца Богдан Дину. Той ще се проведе в Калифорния.