Шели Финкел, мениджър на шампиона в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), няма желание да се срещне с британеца Бари Хърн от "Matchroom Sport", за да обсъди нова сделка за обединителен двубой през април 2019-та година с шампиона на IBF, WBA, IBO и WBO Антъни Джошуа (22-0, 21 КО).

От екипа на Джошуа заявиха по-рано тази седмица, че искат да завършат сделката с Уайлдър сега, преди американеца да стъпи на ринга с Фюри. Победа за Уайлдър през декември обаче ще му даде огромна власт в бъдещите преговори.

Това е основната причина Финкел да отбягва желаните преговори за момента. Американецът вярва, че среща сега ще бъде просто загуба на време - въз основа на минали взаимодействия с екипа на Джошуа, които по-рано през годината не успяха да поставят реална сделка на масата.

"Изпратих три отделни имейла на Бари, казвайки му, че нямам желание да се срещам с него, освен ако нямат истинска оферта за Уайлдър. Той и аз сме в този бизнес достатъчно дълго, за да знаем как би трябва да изглежда това предложение", заяви Финкел.

Джошуа се завърна на ринга през изминалия уикенд, когато нокаутира руснака Александър Поветкин в седмия рунд на срещата им на стадион "Уембли" в Лондон. След нейния край от екипа на британеца пуснаха анкета в Twitter с питане кой да бъде следващият му опонент, а отговора на феновете беше ясен - Уайлдър.

Според Финкел, обаче, нова сделка не им е била предоставена. Американецът дори отиде още по далече, заявявайки, че хората около Джошуа изобщо не се интересуват от това какво феновете искат да видят.

"Екипът на Джошуа не се интересува от това, което феновете искат да видят. Ако се интересуваха, щяха да се съобразят с анкетата, която те самите пуснаха. Обществото направи своя избор и Джошуа се скри. Къде е новото предложение? Никъде няма да го намерите", завърши Финкел.