Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на световния шампион на IBF, WBO, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 КО), все още не вярва, че набиращата скорост среща между шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) и бившия световен шампион Тайсън Фюри (26-0, 19 КО) в действителност ще се проведе.

От момента, в който се заговори за подобна среща, Хърн изрази своите съмнения за нейното провеждане. След победата на Фюри над Франческо Пианета миналата седмица, обаче, двамата с Уайлдър официално обявиха, че двубой ще има, за който очакваме подробности през идната седмица.

"Съмнявам се, че тази среща ще се проведе, но в същото време се надявам, че двамата ще се срещнат на ринга. Ако има някой боксьор, с когото бих искал Уайлдър да се бие, за да развие предстоящ двубой с Джошуа, това определено би бил Тайсън Фюри", заяви Хърн.

"На мнение съм, че това към момента е лош двубой за Фюри. Той все още не е върнал предишната си форма и не е готов за подобна среща. Смятам, че той ще получи повече от 20 милиона долара за този двубой, в противен случай не знам защо би се съгласил. Или може би Фюри вижда нещо, което ние не виждаме, но във всеки случай му пожелавам късмет. Това е страхотен двубой за тежка категория", добави промоутъра.

"Ако Уайлдър победи и това събитие доведе до добри телевизионни продажби, това със сигурност ще увеличи неговия принос към евентуална среща с Джошуа. Той все още ще притежава само една титла, но акциите му ще нарастват драстично след победи над Ортиз и Фюри. Ако Фюри победи, тогава вероятно ще проведат реванш, което ще забави нашата среща с Уайлдър. Фюри е добър, изкусен боксьор, но в момента не виждам как ще победи Уайлдър", завърши Хърн.

Що се отнася до Джошуа, който няколко месеца провеждаше преговори за двубой с Уайлдър през тази есен, сега той ще се изправи срещу задължителния претендент Александър Поветкин (34-1, 24 KO) на 22-ри септември на стадион "Уембли" в Лондон.