Британският промоутър Еди Хърн не спести похвалите си към своя клиент Дерек Чисора (29-8, 21 KO) след зрелищната му победа с нокаут над коравия камерунец Карлос Такам (35-5-1, 27 KO) през изминалия уикенд.

Хърн също така призна, че въобще не е очаквал Чисора да победи, но след последната му изява вече гради сериозни планове за бъдещето му.

"Не бях убеден, че Дерек може да победи, а по време на срещата дори не виждах как може това да се случи. Как можеш да причиниш това на Такам? Невъзможно е да го надиграеш. С него не можеш да си позволиш да разменяш удари. Така че как да се справиш с него? Чисора никога не е бил известен с умението си да нокаутира съперниците си. В седмия рунд мислех, че е време Чисора да напусне доброволно битката, защото отнасяше много бой. И когато нанесе това дясно кроше… уаууу. Това беше страхотен нокаут", заяви Хърн.

Какво следва сега за Чисора, който с гръм и трясък се завърна в сметките в тежка категория?

"Мисля, че двамата с Дилиан Уайт биха направили страхотно зрелище. Бих искал и някой от тях да се бие с Дионтей Уайлдър. Така че ще поговоря отново с Уайлдър. Не мисля, че той има желание да се бие с Уайт. Дилиан е неприятен опонент за всеки един боксьор. Той е непредвидим. Ако Уайлдър отново ни откаже, тогава ще изправим Уайт срещу Чисора", добави Хърн.