Боксовият промоутър Еди Хърн, който представлява звездата в тежка категория Антъни Джошуа, отправи намек за това, че абсолютният шампион в полутежка категория Олександър Усик вече е сред вариантите за противник на някой измежду неговите бойци в кралската дивизия.

Хърн говори веднага след загубата на своя боксьор Тони Белю срещу Котката, който защити поясите си версиите WBA (Super), WBC, IBF, WBO, а също и титлата на списание "Дъ Ринг".

„Белю спечели първите три рунда. Не знам дали килограмите не направиха разликата (украинецът се оказа малко по-лек при официалното претегляне - б.р.), но Усик е един велик боксьор. Хубаво е да помним Тони Белю, той е голям човек, голям мъж. Даде всичко в този мач. Доволен съм, че хората видяха истинския Тони Белю”, заяви Хърн след края на боксовата галавечер в Манчестър.

Усик: Тежка категория? Ще имам нужда от повечко макарони

„Понякога той се мъчеше в лека тежка категория, но все пак постигна всичко в спорта в полутежка. Всички се гордеем с него. Той ще се оттегли като истински боксьор. Тони е един от най-готините хора, които съм срещал. Даде всичко на феновете, благодаря на хората, които го подкрепяха. Получи мача, който заслужаваше.”

„Той се би с най-добрите. Не е бягал от никого. Заслужава цялото уважение на света.”

„Усик срещу някои от моите момчета в тежка категория? Тази вечер принадлежи на един страхотен мач. Видяхме невероятни неща, такива, каквито не бях виждал през живота си досега. Имам големи планове за Усик, ще седнем и ще говорим. Сега обаче трябва да отдадем дължимото на Тони Белю – един велик боксьор, който даде всичко на спорта”, завърши Хърн.