Световният шампион на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа (20-0, 20 KO) заяви, че потенциална битка в скоро време със сънародникът му Тайсън Фюри по-скоро е в сферата на фантастиката към този момент.

Фюри е извън ринга от ноември 2015-та година, когато успя да шокира Владимир Кличко и да му отнеме короната в тежка категория. Точно заради този продължителен период извън ринга (над 2 години), Джошуа вижда евентуален техен двубой в близко бъдеще като невъзможен.

"Среща с Фюри към този момент по-скоро е само в сферата на фантастиката, тъй като той не е във форма и от доста време не е имал професионална битка. Ако той беше във форма, можеше да говорим за мач още през март, но не аз съм причината това да не е възможно. Топката е в неговото поле, аз със постоянен и защитавам титлите си. Аз винаги съм готов да се изправя срещу всеки", заяви Антъни Джошуа.

Тайсън Фюри с предизвикателство към Антъни Джошуа

Истината е, че Тайсън Фюри се завърне към усилени тренировки едва преди месец и макар че вече е смъкнал видимо около 20 килограма от телесната си маса, той трябва да свали поне още два пъти по толкова, ако иска да се завърне на професионалния ринг в добра форма.

Що се отнася до Джошуа, той е на финалната права във финализирането на сделката за обединяване на коланите срещу шампиона на WBO Джоузеф Паркър (25-0, 18 КО).

Този мач най-вероятно ще се проведе на 31-ви март на стадион "Милениум" в Кардиф, но все още очакваме потвърждение на тази информация в близките няколко дни.

Уговориха датата за боя на Джошуа с Паркър