Световният шампион по бокс в тежка категория във версиите Международна боксова федерация (IBF), Световна боксова асоциация (WBA), Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова организация (IBO) Антъни Джошуа очаква предстоящия мач срещу руснака Александър Поветкин да бъде по-тежък от двубоя срещу Владимир Кличко, но да завърши при подобен резултат.

28-годишният Джошуа нокаутира Кличко през април 2017 година в двубой, който се състоя на "Уембли". Сега Джошуа се завръща на стадиона, за да търси 22-а победа в 22-я си мач в професионалната кариера.

39-годишният Поветкин загуби от Кличко в Москва през 2013 година, което е единственото му поражение на професионалния ринг.

"И двамата бяхме извън ринга за известно време, но сега се качваме отново на него с Александър Поветкин. Очаквам същия тим борба, както срещу Кличко. И двамата сме с голямо сърце и силен характер. Показвахме това срещу Кличко и затова сме тук сега. Очаквам страхотен мач в събота", каза Джошуа на пресконференцията преди мача.

"Той е истински боец, знае какво прави. Има голямо напрежение, но това е реалността", каза Джошуа, който ще бъде подкрепян от 80 хиляди зрители. 

"Какво повече мога да направя освен да дам най-доброто от себе си. Ще изляза и ще намеря начин да спечеля", добави боксьорът./БТА