В съботната нощ, Антъни Джошуа ще защитава своите титли в тежка категория в тежка схватка срещу Александър Поветкин на „Уембли”. Срещата е очаквана от мнозина с огромно нетърпение, като светлините, които огряват Джошуа в последните години са толкова силни, че мнозина спортисти не биха издържали на напрежението, което витае над родения в Уотфорд боксьор.

Галавечерта е с начален час от 21,55, като ще можете да я гледате по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA BG.

Макар величието, което е над AJ, то той не пропусна да отбележи в социалните мрежи кои са хората, които са му спомогнали да достигне това ниво, което е в този момент. Преди една декада време, тийнейджърът Джошуа научаваше тънкостите в боксовия занаят в скромна обстановка във Финчлни, Северен Лондон, а няколко дни преди голямото шоу в Лондон, властелинът на модерния бокс се завърна в мианлото. Топбоксьорът публикува снимка с първия си треньор Шон Мърфи, както и настоящият си Роб МакКракън.

„Няколко отговорности ме накараха да отида и да го взема, независимо от препятствията”, написа Джошуа в Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Several responsibilities put me here ~ go get it regardless 💯 #AJBXNG

A post shared by Anthony Joshua (@anthony_joshua) on

През март пък именно Мърфи сподели своето мнение, че никога не е вярвал, че Антъни Джошуа ще постигне толкова много, каквото е спечелил досега.

Британецът е на прага да стане безспорен световен шампион, като го дели един мач от тази така важна титла в спорта - срещу американеца Дионтей Уайлдър. 

Още по темата:

 

Джошуа се учи от Кристиано

В британския бокс уверени: Поветкин го чака нокаут

Софи е суперсекси и иска да гледа зрелището на годината

Няколко любопитни факта за Александър Поветкин