В събота предстои поредният голям мач в тежка категория в професионалния бокс между хегемона Антъни Джошуа и Александър Поветкин. И британецът сложи началото на психологическата война между двамата в навечерието на битката. 

AJ припомни греховете на руснака, който два пъти беше хващан със забранени стимуланти, като вторият път беше през март 2017 г., след което беше първоначално изхвърлен доживот от бокса, но после наказанието му беше намалено до една година. И след като намекна за тъмното минало на Поветкин, Джошуа тактично се измъкна, че съперникът му вече се бил доказал като чист боксьор. 

"Хората не спират да ме натоварват с очакванията си и сякаш забравят, че аз ще се изправя срещу опонент, който два пъти е бил хващан със забранени стимуланти. Това не трябва да се забравя. Макар че сега е минал много тестове преди мача с мен и те са показали, че поне сега на ринга ще излезе чист. Това е важното", заяви Джошуа. 

Досега британецът побеждаваше винаги съперниците си с нокаут, но след последната му битка с Джоузеф Паркър, този рекорд приключи, защото надделя над него по точки. Но сега се закани да преследва нокаут и срещу Поветкин. 

"Ще го нараня, обещавам ви! Ако инстинктът ми каже, че мога да го съсипя, ще го направя. Но в този високоелитен бокс не можеш да караш нещата да се случват, просто трябва да използваш шансовете си", заяви Джошуа.