Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа и претендентът за титлата Александър Поветкин се изправиха очи в очи преди битката помежду им в събота вечер на стадион "Уембли".

Джошуа (21-0, 20 КО) ще защитава поясите на Световната боксова асоциация (WBA), международната боксова федерация (IBF), световната боксова организация (WBO) и международната боксова организация (IBO) срещу Поветкин (34-1, 24 КО), чиято единствена загуба на професионалния ринг е от Владимир Кличко през 2013 година.

Шампион и предентент говориха официално преди срещата и заявиха очакванията си за предстоящия сблъсък.

Големият боксов сблъсък ще се състои на 22 септември на стадион "Уембли" в Лондон.

Боксовия мач ще можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMAXTRA.

Антъни Джошуа срещу Александър Поветкин: Кога, къде и как?

Антъни Джошуа е уверен в поредния си успех и запазването на титлата в тежка категория. "Ако оставим настрана техниката и качествата, и двамата играем с голямо сърце и характер, показахме го срещу Кличко. Ще спечели този, който се окаже най-издръжлив. Той е един от най-леките боксьори в тежка категория в сравнение с други, но това означава че притежава бързина. Имах спаринги с боксьори в полутежка категория като Лоурънс Околие, които са бързи и резки в ударите си. Неговите силни страни? Работя с хора, които имат подобни силни страни", коментира Джошуа.

Александър Поветкин също показа самочувствие и готовност да се справи с най-сериозното предизвикателство в своята кариера след двубоя с Кличко преди пет години.

"Мисля, че съм в отлична форма, имах много добър подготвителен лагер. Ей Джей е един от най-силните в дивизията, щастлив съм от възможността да се изправя срещу него и двамата с него ще изиграем един чудесен мач. В битката ще има всичко, той е много силен, но и аз съм много здрав боксьор. Когато се бих с Кличко бях в много по-лоша форма, отколкото сега. Никога не правя дръзки изказвания преди срещата, оставям боят да говори сам за себе си в деня на мача", заяви Поветкин.

Джошуа завърши пресконференцията и заяви, че ще намери начин да победи. "Има огромно напрежение, това е реалността, и двамата знаем важността на този мач. Ще се боря и ще атакувам при всяка открила се възможност. Ще изляза на ринга и ще намеря начин да спечеля. Имам много хъс и амбиция, които са не по-малко важни от качествата на ринга", завърши световният шампион. /БГНЕС

Антъни Джошуа - Александър Поветкин

източник: Gulliver/GettyImages