Според Дейвид Хигинс, който промотира шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО), преговорите за евентуална битка с шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) са започнали.

Хигинс твърди, че е разговарял с промоутъра на Джошуа Еди Хърн в понеделник вечер. Двамата са преговаряли за среща между двамата боксьори през март, но този месец може в крайна сметка да се промени, в зависимост от това колко време ще продължат преговорите.

Джошуа няма да остане доволен от последното изявление на Фюри

Една от най-проблемните точки за сключването на споразумение между Джошуа и Паркър е финансовото разделение на парите. Хигинс твърди, че Хърн иска парите да бъдат разделени 80-20 в полза на Джошуа, предложение, което от лагера на Паркър никога няма да приемат.

Хигинс иска "разумна" оферта за неговия непобеден шампион, особено в битка, която най-вероятно ще се проведе на територията на Великобритания.

"Преговорите за битка с Джошуа през март следващата година започнаха. Има много детайли, които трябва да изчистим, но да, тази битка остава възможна", заяви Хигинс.

Джошуа седна на трона в тежка категория, след като успя да спре бившият дългогодишен шампион Владимир Кличко пред рекордната тълпа от 90,000 крещящи фена на стадион "Уембли" в Лондон, с което си спечели титлите на IBF, IBO и WBA. Паркър пък от своя страна излезе на голямата сцена през декември миналата година, когато победи Анди Руиз, за да спечели вакантната титла на WBO в тежка категория.

Антъни Джошуа за Уайлдър: Ще го изям!

Уайлдър към Ей Джей: Царете не преследват селяни