Световният шампион на IBF, IBO, WBA и WBO в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20) чувства огромния натиск от феновете, които искат от него да се изправи срещу шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39).

Вместо да стори това, Джошуа предпочете да се изправи срещу задължителния претендент на WBA Александър Поветкин (34-1, 24 KO) през септември на стадион "Уембли" в Лондон, Англия.

"Нека самите те тренират да бъдат боксьори и се да бият с Уайлдър. Лесно е да кажеш нещо, но е доста по-трудно да го направиш. Аз решавам как да градя своята кариера, а не феновете. Винаги съм вземал най-правилните решения за себе си и те ме отведоха до шампионските титли", заяви 28-годишният Джошуа.

Британската суперзвезда също така отбеляза, че неговата основна цел в света на бокса не се изразява в това да спечели много пари и след това да се оттегли, а да остави значима следа в спорта.

"Не става дума за светлините на прожекторите. Нямам нужда и от "Ролс-Ройс". Не искам да бъда шампион за един ден, който днес има късмет, а утре остава без титли. Аз живея с бокса и искам да оставя своята следа в спорта. Той е моята най-голяма страст", завърши Джошуа.

Що се отнася до Уайлдър, най-вероятно ще го видим на ринга отново през есента, макар неговият опонент все още да не е определен. Най-реалната опция е двубой със задължителния претендент на WBC Доминик Бризийл, но към момента няма индикации за осъществяването на подобна среща.

Още по темата:

Окончателно: Джошуа брани поясите срещу Поветкин

Луис Ортис: Уайлдър ще просне Ей Джей за 3 рунда!

Тони Белю: Фюри? Само Уайлдър може да победи Джошуа